На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Дмитро Барнаш — Беркуту: «Треба припинити красти»

19 квітня 2012 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 2484 | Коментарів: 19
Новина  Дмитро Барнаш — Беркуту: «Треба припинити красти»
Дмитро Барнаш — Беркуту: «Треба припинити красти» У минулому номері «Град» коротко розповів читачам про опозиційний мітинг у центрі міста, на якому кілька сотень прилучан долучилися до протесту проти підвищення комунальних тарифів, заборгованості заробітних плат бюджетникам тощо. Ми вирішили «по гарячих слідах» поставити кілька питань одному з організаторів акції, депутату міської ради від ВО «Свобода» Дмитру Барнашу.

- Акція пройшла, і місто знову живе своїм розміреним життям. Що Ви можете сказати про результати мітингу, про значення цієї події для прилучан? Скільки підписів удалося зібрати?

- Резонанс є - це однозначно. Люди нас підтримали своєю присутністю безпосередньо на мітингу, за що їм велике спасибі. Багато хто, зокрема працівники бюджетної сфери, змогли делегувати тільки декілька чоловік, бо адміністрація погрожувала звільненням з роботи тим, хто прийде протестувати. Я прекрасно розумію бюджетників. Головне, що вони подумки з нами. Найголовнішим досягненням акції вважаю порушення мовчанки прилучанами, які голосно заявили, що їхній терпець увірвався… Ми на мітингу піднімали питання, що цікавлять усіх. Знайдіть хоч одного водія, який із задоволенням їздить нашими дорогами. Чи, може, комусь подобається суцільний безлад, що панує в місті? Чи корупція комусь до вподоби? Чи коли нічого не пояснюючи тобі кажуть: «Плати більше, бо так мені хочеться»? Нормальна людина буде опиратися тій господарській кризі, в яку нас потроху, але впевнено й цинічно втягують управлінці при владі. Тому, повірте, люди нас підтримують! А, може, й навпаки: це ми підтримуємо громаду в її прагненнях. За годину зібрали 400 підписів, і це ще, звісно, не всі підписи! Ніхто не хоче жити в таких сірих, занедбаних Прилуках, у які наше місто перетворилося за другої каденції Юрія Беркута та його команди.

- Учасниками акції були переважно люди старшого віку і лише трохи молоді. Цей прошарок населення не підтримує ваших ідей?

- По-перше, акція проходила в будній день, у робочий час, тож логічно, що здебільшого прийшли ті, в кого є вільний час. Але ж люди старшого віку представляли інтереси своїх дітей та онуків, які тоді працювали. По-друге, Ви самі сказали, що молодь все-таки прийшла нас підтримати, хай навіть і не в тій кількості, як хотілося б. Звичайно, деяку пасивність прилуцької молоді не варто заперечувати, але вона ще скаже своє слово, бо я знаю, що серед молоді теж зріє незадоволення нинішнім життям міста. У місцевому осередку ВО «Свобода» є чимало молодих активістів, котрі готові до конкретних дій, спрямованих на здобуття права будувати рідне місто так, як їм того хочеться, а не танцювати під дудку прилуцької адміністрації, котра провалила блок молодіжної політики й перетворила її на «совєтську» бутафорію. Користуючись нагодою, я закликаю молодіжний актив міста спрямувати свою потужну енергію на формування альтернатив, що допоможуть оновити наші Прилуки. Ну а ми у свою чергу їх підтримаємо.

- На мітингу йшлося про перспективу відправити у відставку мера. Яку думку з цього приводу має «Свобода»?

- Я не вживав би в даному контексті слово «перспектива». У прилучан, здається, іншого виходу вже немає. Тому ми просто залишили за собою право в разі ігнорування вимог, що викладені в ухваленій на мітингу 10 квітня резолюції, розпочати процедуру недовіри міському голові. Адже, як усі ми розуміємо, Беркут і його поплічники вже не зупиняться у впровадженні безграмотної політики управління, що ставить хрест на розвитку міста. Якби він та його команда прислухалися до людей, думали про наслідки своєї бездіяльності й безгосподарності та забули про власну фінансову зацікавленість, питання так би не стояло.

ВО «Свобода» виступає за пряме народовладдя, що є основою місцевого самоврядування. Ми пропонуємо запровадити практику прямого народовладдя у територіальних громадах – референдуми, плебісцити, загальні збори тощо з усіх життєво важливих питань із механізмом вето громади щодо рішень органів місцевого самоврядування. А також забезпечити громаді право відкликати депутатів місцевих рад, суддів місцевих судів та право висловити недовіру голові виконкому, землевпоряднику і керівникові відділу внутрішніх справ шляхом плебісциту.

- Критикуючи дії місцевої влади, опозиція за логікою має запропонувати громаді конкретну альтернативу вирішення проблем. Наприклад, де взяти ті ж гроші на зарплати бюджетникам?

- Ми критикуємо не заради самої критики. Ви забуваєте, що ті глобальні проблеми, які руйнують наше місто, не з неба звалилися, і є конкретні люди, які своєю діяльністю чи бездіяльністю ці проблеми створюють.

А відносно альтернатив – треба припинити красти, фахово управляти треба, перед тим, як приймати бюджет, керуватися здоровим глуздом і так далі… Я, до речі, наголошував, що такий бюджет приймати не можна. Чим керувався Беркут разом із його командою – не знаю, але точно не інтересами громади. Чи Ви думаєте, що бюджетна політика міського голови і його команди тут ні до чого й величезні дірки в бюджеті з’явилися якимось містичним чином?

Взагалі-то, щоб зберегти та примножити матеріальні блага, треба працювати. Сучасний світ – це світ можливостей. А потенціал нашого міста величезний, йому до снаги стати культурно-економічним центром Чернігівської області. А зараз що ми маємо? Повний деструктив!!! Я люблю своє місто і мовчати не можу, так само як і дивитися на те, у що перетворює Прилуки команда управлінців на чолі із Беркутом. Є таке поняття як дипломатична зовнішня політика – дуже гарний інструмент для боротьби за інтереси громади. Нині її просто не існує. Сидять у кабінетах і торочать нам, що немає грошей. Формуйте робочу групу, їдьте в Київ, вибивайте кошти, домовляйтеся, переглядайте бюджет… Працюйте!!! Не хочеться або не вміється – то віддайте свої надбавки, премії людям. У всякому разі це буде чесно по відношенню до людей!

- Спостерігаючи за численними протестами, скептики вважають, що за акціями з соціальним або політичним підґрунтям неодмінно стоять особисті інтереси конкретних осіб чи бізнесових груп. Чим Ви можете їм відповісти?

- Мітинг, проведений об’єднаною опозицією в Прилуках, є унікальним за своєю щирістю й проблематикою. І справді, за акцією стоять особисті інтереси конкретної особи – громади міста. Тому інтерес у нас один: ми хочемо добра для Прилук. Може, це якось романтично звучить, але ми хочемо будувати і давати щось іншим, а не «розтягувати» бюджет і майно громади, залишаючи 60-тисячне місто без можливостей розвитку. Моя політична діяльність, чесно кажучи, нічого крім проблем мені не принесла. Кожен дає оцінку, як-то кажуть, по собі. І якщо скептик бачить якусь меркантильну мету в тому, що «Свобода» разом із іншими опозиційними політичними партіями, громадськими організаціями вивели людей сказати «ні» тій політиці, що проводиться на місцевому рівні, то це його проблеми! Я та мої побратими зробили те, що нам веліло серце. Адже ми, підкреслюю, діємо виходячи із нашої програми захисту українців, а не просто базікаємо. Я побачу, що заспіває скептик, коли всі соціальні стандарти знищать і його змусять жити на 5 гривень у день. Чи не до нас він прийде за захистом? Бо ж нема вже до кого йти!

- І насамкінець. Усі відчувають наближення виборів. На Вашу думку, чи зміниться життя після жовтня-2012 і в який бік?

- Справді, народу України вже варто визначатися, як жити далі, адже вибори не за горами. І від цих виборів залежить ой як багато!!! Якщо ми не змінимо ситуацію і при владі залишиться ця сама купка мародерів, то на якісь позитивні зміни я б не розраховував… Але люди мудрі, вони вже все зрозуміли. Головне – не вірте всіляким соціологічним дослідженням, куди, зокрема, ВО «Свободу» або взагалі не включають, або малюють дуже низькі результати. «Свобода» з народом, її вплив ігнорують, її народної сили бояться. Якщо виграє об’єднана опозиція, народ укотре переможе антиукраїнський режим, хоча це ще не перемога у війні, а тільки в одному бою. На Прилуччині, сподіваюся, буде виставлений єдиний кандидат від об’єднаної опозиції. А який вибір зробить народ – у той бік і зміниться життя. Ось така проста арифметика… Але, хотілося б зазначити, ВО «Свобода» – найбільш принципове політичне об’єднання, і жоден депутат у владі від цієї політичної сили не зрадив програмових засад, за які голосували люди. Ми не зраджуємо свій народ, і українці це зрозуміли.

Спілкувався Олександр Бойко
http://gradpryluky.info/index.php?newsid=2116


Коментарі (19 шт.):

1 Придурок (гость) Дата: 19 квітня 2012 р., 01:48:29  Цитувати
При всій повазі до Барнаша - в минулому скликанні було кілька депутатів, котрі щотижня у "Слові депутата" піднімали ті ж проблеми - дороги, "розпиловки" бюджету, кадрову політику... Ну, і?
А підписи в Прилуках років більше 20 регулярно збирають кілька разів на рік. Всі, кому не ліньки... Ну, і?
Референдум про недовіру міському голові теж разів два чи три пробували провести... Ну, і?
Мітингів взагалі незліченна кількість була... Ну, і?
Перед всіма виборами всі політичні сили запевняли "От лишень ми - найбільш принципові і не зраджуємо"... Ну, і?
Ну а про сам мітинг - подивився на учасників... "На манеже - все те же"... З нових - Барнаш. Ще видать, не знає своїх "союзничків-опозиціонерів"... Ну-ну...
Да, і шо характєрно - всі рвуть на груді рубашкі і клянуться в бєзсрєбрєнічєствє...
2 Аноним (гость) Дата: 19 квітня 2012 р., 06:13:59  Цитувати
Придурок (гость), за твоїм отим - ну, і? - проглядається один... був тут такий собі CHE, який кожного разу, коли приходив платити за інет у ТІМ, називав себе тихенько або ж "сі-аш-і", або ж "це-аш-є", і ніколи не казав "чє". Бо - боявся! Це, случайом, не ти, а?.. засланий казачок??!
Бо той скавулив-скавулив на Україну, та й подався на кацапів працювати... То, може ти вже - Придурок (гость)?
А на всі твої "нуі" я відповім одним: ставати у позу такого собі стороннього праведника, якому, мовляв, все "до лампочки", він "више всєво етава", такий собі всезнайко-всерозумійко... - це справа підлабузників влади, які своєю "нейтральністю" хотять завджи залишатися такими собі "значімимі пєрсонамі прі всєх властях". Такий собі "нєпотопляємий сковорода". А насправді - пусте місце!
3 киев (гость) (гость) Дата: 19 квітня 2012 р., 08:52:07  Цитувати
Проблема не только в Беркуте. У него серьезная поддержка самого депутатского корпуса социалистов. Он красава молодец. Все под себя подмял. И Ваши коллеги депутаты социалисты не меньшая , а может и большая проблема в нашем городе. Они же у него как щит в любой ситуации : ставимо на голосування і всьому місту показуємо велику дулю. А шо хіба? Так Ваші обранці вирішили Тож не я а то ж громада Ну і скажіт що Беркут не правий ??? Так что нужно не самого Беркута критиковать а депутатишек карманных ( социалистов и регионалов) в чувство приводить.
4 Виборець (гость) Дата: 19 квітня 2012 р., 08:55:02  Цитувати
Дивлюся як ПРИДУРОК систематично вже кілька днів гадить на всіх сайтах і розумію, що людина виконую чиєсь завдання і воно припало йому до душі. Такий собі всезнайка, з тих, хто сам нічого не робить, а коли щось хороше зробить інший, без нього, - то він або примажеться, або обгадить.
5 Придурок (гость) Дата: 19 квітня 2012 р., 16:51:07  Цитувати
Аноним (гость), не я. Хочеш вір, хочеш - ні. А що поїхав працювати - так молодець, не красти ж? Чи працювати "на кацапів" не можна? А на кого можна?
Виборець (гость), от не повіриш, сам від себе! Для душі! А можна у когось грошей попросити за мої писульки?? У кого?? а скільки дадуть? На хватить?
тільки ж відповідей на питання все одно нема...
киев (гость) (гость), я вот и пытаюсь между стебательсвтом донести до некотрых мысль - хотите победить - РАБОТАЙТЕ, как Юрчик Б. Тогда на вас будут всякую каку в сети сливать и в митинги проводить А скулить потом - дело неблагодарное...
Аноним (гость), кстаті, я й не заперечую, що я - "пусте місце"
6 Дивитися профіль crok crok Дата: 19 квітня 2012 р., 16:56:51  Цитувати
киев (гость) (гость), так якщо Ви читали звернення до прилучан і резолюцію, яка прийнята на мітингу, що проходив 10 квітня, так там, як відповідь на Ваше
Цитата:а депутатишек карманных ( социалистов и регионалов) в чувство приводить.
є вимога про висловлення недовіри меру й всьому депутатському кагалу!

-----
Добавлено 19 апреля 2012 г., 17:08:53:

Придурок (гость), твій "стьоб" - це такий метод садомазохізму, чи як?
Чи ти ніколи не бачив квитанцій за оплату ЖК-послуг?
Чи ти не бачиш, у що перетворились Прилуки за останні роки?
Чи ти не бачиш, що наш МБК перетворився у сільський клуб зразка сересера?
Чи тебе це влаштовує?
а оце:
Цитата:РАБОТАЙТЕ, как Юрчик Б
якщо вже зовсім несила ворухнути мазгой, підкажу - щоб працювати, і ефективно працювати, треба щоб ніхто не заважав! А ти, якщо вже так постібатися любиш, спробуй сам щось у Прилуках розпочати. Відразу відчуєш "турботу" отаких юрчиків!
7 Придурок (гость) Дата: 19 квітня 2012 р., 17:18:04  Цитувати
crok, а чо ж - пробував. Хватит, сыт по горло. Только ж Беркут нам не с неба упал... Сами себе избрали. Кто - голосуя за него, кто - неявкой... Вот и результат... А т.н. "оппозицию" нашу я тоже знаю. Вот и остается одно - смеяться. На кутние, правда, ну, так что ж...
А под "РАБОТАЙТЕ" я подразумеваю следующее - отработайте выборы так, чтобы не просто самому стать мером, а еще иметь достаточное количество своих депутатов, и воплощать СВОИ решения. А то наши "паны демократы" просрали выборы, а теперь аппелируют к народу. Пошли в жопу!
8 киев (гость) (гость) Дата: 20 квітня 2012 р., 00:02:39  Цитувати
Придурок он и не придурок . Красавец. Жжешь. Так все правильно пишешь . Ребят, так все мы правильно пишем Вам. Не спите и херней не страдайте , а к выборам серьезней отнеситесь . Вы че думаете Беркут сразу стал таким как сейчас ? Да нет же . Или Ваш мерчик лучше будет намного ? Да ВЫ его попробуйте"пропихнуть на мера" а потом посмотрим насколько он лучше будет . Че поганками отписываться я лично не понимаю . Советы вродь нормальные даем а Вы как то с агрессией . Не по-людски
9 Придурок (гость) Дата: 20 квітня 2012 р., 00:14:59  Цитувати
киев (гость) (гость), спасибо (смахивает скупую мужскую слезу кулаком). Просто горлопанство достало уж... А стебаюсь я над теми, кто не понимает, что мером стать - это не с мегафоном бегать... а стать им второй раз - посложнее первого. И после победы митингами не продержишься. да и похулиганить слегка охота, не без этого. Я ж этих деятелей почти всех знаю.
10 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 20 квітня 2012 р., 00:21:30  Цитувати
Придурок (гость),
Цитата:стать им второй раз - посложнее первого
ну да ну да, в сраці був би беркут другий раз аби не Коптєв і його діяльність, яку беркут височайше розрішав проводить. На фоні нових площ і пам‘ятників ями на дорогах і тротуарах наче вже і не так помітно
11 Придурок (гость) Дата: 20 квітня 2012 р., 00:31:05  Цитувати
OLEX, а це тільки доводить його розум і здатність використати ситуацію на свою користь. Природній добір! Майже за Дарвіном . Результат є результат: Беркут - мер. А проти нього виступало 5 (п"ять!!) конкурентів. І всі поливали брудом. І що? Догрались? Тепер ці ж самі "вожді" кличуть мене на барикади? А більш нічого не хочуть? Я вже їх бачив. "пани демократи" срані...
12 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 20 квітня 2012 р., 01:45:50  Цитувати
Цитата Придурок (гость):OLEX, а це тільки доводить його розум і здатність використати ситуацію на свою користь.
Це доводить тікі його хитрожопість. В міській раді треба не хитрожоп в свою кишеню, а мер.

Про
Цитата:Результат є результат
я вже писав. 10% які його вибрали вже давно поміняли свою думку.

Придурок (гость),
Цитата:Тепер ці ж самі "вожді" кличуть мене на барикади? А більш нічого не хочуть? Я вже їх бачив. "пани демократи" срані...
Це все про Барнаша? Чи хто там тобі ще верзеться?
13 Придурок (гость) Дата: 20 квітня 2012 р., 03:08:36  Цитувати
OLEX, "а шо ж ви такіє бєдние, єслі такіє умниє?" Це про відсотки, думки, що змінились і хитрожопість. Хто міський голова Прилук зараз? Не Беркут, випадково? Можете тепер хоч по стелях бігати. Результат - на Незалежності, 82. І більшість у депутатському корпусі, до речі. Це про тупість і дурість говорить?
А Барнаш - що, не балотувався? Чи вибори виграв? Чи він за диктатуру?
Я там бачив ще "дємократов" (не про кількість на мітингу, а про кількість у раді): БЮТ - 6 депутатів, ФЗ - 1, "Свобода" - 2, КУН - 0. Можливо, когось не назвав, вибач. Чи тут не всі демократи? Хтось комуніст чи фашист? Це - не просрані вибори? Це - вершини стратегії і розуму?
І я за ними знову повинен бігати? І всі інші прилучани? Ваша оцінка - вибори. І можете хоч посиніти від крику, вона така, яка є. Хочете її змінити - працюйте, думайте, що і як треба зробити. наступну оцінку вам знову поставлять на виборах.
14 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 20 квітня 2012 р., 03:43:16  Цитувати
Придурок (гость),
Цитата:проти нього виступало 5 (п"ять!!) конкурентів. ... Тепер ці ж самі "вожді" кличуть мене на барикади? ... "пани демократи" срані...
З п‘яти панів на "барикадах" був один. І ВО Свобода не приписує собі демократії.

Виграв не виграв мені все одно, злодій повинен сидіти за гратами а не в мерії.
15 Придурок (гость) Дата: 20 квітня 2012 р., 12:19:11  Цитувати
[q=OLEX І ВО Свобода не приписує собі демократії.

тоді я - точно проти "Свободи". Бо в 20 столітті ми це вже проходили. Далеко й ходити не треба... Закінчуються подібні речі Соловками, Биківнями, Майданеками... І що цікаво - теж за народ сорочки рвали, а потім його ж і нищили. Бо "нєсознатєлний". Лишень не забувайте - до "фюрерків" теж черга доходить.
16 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 20 квітня 2012 р., 13:09:26  Цитувати
Придурок (гость),
Цитата:до "фюрерків" теж черга доходить.
навіть якщо вони розумні, природно відібрані за Дарвіном, здатні використати ситуацію на свою користь ітд ітп?
17 Дивитися профіль crok crok Дата: 20 квітня 2012 р., 18:02:39  Цитувати
Придурок (гость), твій "стьоб" - це такий метод садомазохізму, чи як?
Чи ти ніколи не бачив квитанцій за оплату ЖК-послуг?
Чи ти не бачиш, у що перетворились Прилуки за останні роки?
Чи ти не бачиш, що наш МБК перетворився у сільський клуб зразка сересера?
Чи тебе це влаштовує?
а оце:
Цитата:РАБОТАЙТЕ, как Юрчик Б
якщо вже зовсім несила ворухнути мазгой, підкажу - щоб працювати, і ефективно працювати, треба щоб ніхто не заважав! А ти, якщо вже так постібатися любиш, спробуй сам щось у Прилуках розпочати. Відразу відчуєш "турботу" отаких юрчиків!
18 Придурок (гость) Дата: 20 квітня 2012 р., 18:08:59  Цитувати
crok, не треба повторюватися, читай комент №7
19 Придурок (гость) Дата: 21 квітня 2012 р., 19:03:58  Цитувати
[q][/q]Дмитро Барнаш — Беркуту: «Треба припинити красти»
І шо - перестав?


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: 0RJ67

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: Helen,

Сьогодні віртуальний день народження у 9 користувачів: sh_, vladimir975, RALYSA, aksvalent, lilemay, furzik111, furzik1111, AleksisMak, Kozakuacom,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту