На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Мы не считаем копейки, потому что воруем рубли

12 квітня 2012 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 1767 | Коментарів: 2
Новина  Мы не считаем копейки, потому что воруем рубли
Пам’ятаєте бородатий анекдот про те, як поручик Ржевський грав у карти з лордами? В одній із версій народного гумору розповідається, як кмітливий серцеїд, усвідомивши, що джентльмени не показують карти, а вірять на слово, зробив блискавичне відкриття: йому тепер буде постійно везти в роздачі. «Тут мнє карта і попьорла!» - підсумував гусар. Мораль зрозуміла: програє той, хто грає за правилами і вірить, що шляхетність є обопільною.

Ще на початку лютого я виступив у міській раді з ініціативою запровадження практики проведення конкурсного відбору постачальників товарів, робіт, послуг навіть у тому випадку, коли суми бюджетних коштів є меншими від законодавчого обмеження проведення тендерних процедур. Сьогодні це відбувається лише у випадку, коли вартість послуг перевищує суму сто тисяч, а товарів - триста тисяч. У тому разі, коли відповідні суми менші від зазначених, розпорядник бюджетних коштів може не проводити ніякого відбору вигідних контрагентів, а просто перераховує кошти на рахунок того суб’єкта, який за суб’єктивного переконання розпорядника є найбільш вигідним. От і виходить, що коли виділяються кошти на ремонт, скажімо, приміщень шкіл чи дитсадків, то їх можна подрібнити на 299 тисяч 99 гривень і рулити напрямком перерахувань на власний неупереджений розсуд. Виділення коштів є винятковим правом міської ради, але після ухвалення такого самоврядного рішення все відбувається в ручному керуванні самостійного польоту певним чиновником. Для прикладу: якщо це будівельні ремонти, то скерування фінансових потоків здійснюється в управлінні житлово-комунального господарства.

Повернуся до моєї ініціативи. Пройшло півтора місяці, але відповідного положення ніхто не розробив. Після тяганини пропозиція повернулася бумерангом до автора. Більше того, коли на останній сесії я знову підняв це питання, то при його обговоренні прозвучали думки, що подібна вимога принижує гідність управлінців міської ради, включаючи міського голову. Моралізація зводилася до того, що така новація є взагалі непорядною. Як це так: не довіряти тому, кого вибрала громада? Як можна навіть озвучувати думку, що чесний управлінець дозволить собі безгосподарно витратити гроші громади? "Соромно повинно бути за такі підозри!" - приструнили мене. Облишимо сентименти і надмірну манірність: вірити людям можна, особливо, коли знаєш, що вони тебе обманюють. Саме з таким настроєм я залишив пленарне засідання.

Як би там не було, нехай холодна, але все ж таки весна, а я знову про якусь меркантильність і гроші. У контексті сезонного романтизму хочеться процитувати класика: «Ах, обмануть меня не трудно!.. Я сам обманываться рад!» Але пушкінські рядки звучать не як зізнання, а швидше як констатація факту, що тебе вводять в оману, а ти з мовчазною інфантильністю приймаєш гіркі реалії. Така філософія мені не прийнятна. Та й до чого тут вірю чи не вірю? Ми ж не в покер граємо. Пропозиція зводилася до того, що коли проводиться закупівля за бюджетні кошти на суму, що перевищує п’ятдесят тисяч гривень, про це буде повідомлятися в засобах масової інформації - щоб розглянути на конкурсних засадах декілька пропозицій від різних господарюючих суб’єктів. Хто запропонує найбільш вигідний варіант, той і виграв. Лише в такому випадку буде зиск для міського бюджету, а не окремо взятої родини. Скажіть на милість, що в цьому поганого? До чого тут недовіра? Про які образи може йти мова? Ні, давайте продовжувати вірити у святість і шляхетність, точніше продовжувати займатися самообманом. Я готовий не піднімати більше таких питань і навіть вибачитися, якщо хтось уздрів у моїх ініціативах безпідставні підозри. Готовий, але без віри. Езопівська мудрість тому підтвердження: «Самообман може призвести до самознищення». Мізерний міський бюджет об’єктивно не витримає навантаження у суб’єктивному визначенні постачальників.

Розпорядники бюджетних коштів клянуться-божаться, доповідаючи про правомірність витрачання коштів громади, але чомусь не покидає відчуття недосказаності. Арифметика проста: дві напівправди дорівнюють брехні. Дисонанс, фальшива гра? Відчувається, що так. Хтось сприймає фальш, хтось всунув біруші у вуха і нічого не чує, а комусь какофонія вигідна, концерти оплачені на весь бюджетний рік. Як це не дивно звучить, але можна бути віртуозом навіть фальшивої гри. Головне – впіймати ритм і нікого не підпускати до звірки партитури на пюпітрі.

Граната обману здатна не тільки підірвати довіру однієї людини до іншої, а й осколками брехні посіяти недовіру на значній відстані. Таким тротилом є офіційне повідомлення Прокуратури в Чернігівській області, що в 2011 році управління житлово-комунального господарства Прилуцької міської ради перерахувало одному з приватних підприємств міста кошти за незавершену реконструкцію двох дитячих садків. Бюджету громади завдано майже 170 тисяч гривень збитків. По даному факту порушено кримінальну справу. Ведеться слідство. О, сюжет!

А все ж таки весна. Віршовані рядки вдихаються, мов квітневий вітер, прикро тільки, що не свої, а знову іншого класика і знову про обман:

Быть легковерным – глупо и опасно,
И легковерье – это путь страданий,
Но видеть без разумных оснований
Кругом обман – не менее ужасно.

Може, не треба у всьому бачити подвійне дно, вишукувати невідповідність тональності й намагатися запровадити якісь новації. Може, не все так погано, а підбір розумних мотивацій ще не відбувся і не визрів. Прийде осінь, а там не до поезії і епітетів, саме тоді час рахувати. Курчат, ноти, гроші. Тоді визначимося, кому ображатися за недовіру і хто ображений. А втім…

Владислав Кіча
http://gradpryluky.info/index.php?newsid=2105


Коментарі (2 шт.):

1 Дивитися профіль rediska rediska Дата: 12 квітня 2012 р., 20:14:29  Цитувати
Цитата:Сьогодні це відбувається лише у випадку, коли вартість послуг перевищує суму сто тисяч, а товарів - триста тисяч..


Цитата:1. Цей Закон застосовується до всіх замовників та закупівель
товарів, робіт і послуг, які повністю або частково здійснюються за
рахунок державних коштів, за умови, що вартість предмета закупівлі
товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує
100 тисяч гривень (в будівництві - 300 тисяч гривень), а робіт -
1 мільйон гривень.

З А К О Н У К Р А Ї Н И
ст. 2
2 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 17 квітня 2012 р., 13:02:27  Цитувати
Ось і славнозвісні ремонти шкіл від Беркута і Ко. - http://znayu.org/ekonomika/remonti-men-berkuta.html


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: MSf2u

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: Helen,

Сьогодні віртуальний день народження у 8 користувачів: sh_, vladimir975, RALYSA, aksvalent, lilemay, furzik111, furzik1111, AleksisMak,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту