На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Новий театральний проект проходить мимо театру

4 квітня 2012 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 2816 | Коментарів: 14
Новина  Новий театральний проект проходить мимо театру
Новий театральний проект проходить мимо театру Сьогодні в Прилуках розпочинається неординарна подія – 1-й Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «МРІЙ-ДІМ». Одним із його медіа-партнерів виступив і «Град», свідчення чому – афіші в попередніх номерах. Чотири з лишком дні незабутнього видовища чекає любителів театру. Це й знайомство зблизька з метрами сцени, й театральні спроби новачків, і ще низка всіляких цікавинок. Так що сидіти вдома із 4 по 8 квітня категорично не рекомендується!

Зізнатися, фестивалів у Прилуках – хоч за дисертацію сідай. Але ж кількість і якість іноді лише ходять десь поряд, тому «сісти ми ще встигнемо». Ясна річ, що кожен окремо взятий фестиваль створюється з якимось конкретним завданням в залежності від статусу, географії, бюджету та інших особливостей. Спільною ж ціллю є глядач, і чим більше людей відвідає фестивальні заходи, тим більше в фестивалю майбутнє. Тому з усією повагою до основоположників міських чи регіональних дитячих, родинних або інших фестивалів побажаємо їм розширення глядацької аудиторії до нових, незвіданих, обріїв.

Масштабні фестивалі, котрі проходять у нашому місті чи то на його околицях, можна порахувати на пальцях: «Мистецькі барви», «Перунів полк», КВН-фести відкритої ліги «Прилуки». З натяжкою до їх числа можна додати доволі традиційні та порівняно часті прилуцькі ярмарки, де також буває досить велелюдно, та фестиваль православного кіно «Покров». Не так давно глядачів радував Всеукраїнський фестиваль «Театральна осінь», що проводився в 2002-2005 та в 2007 роках. У 2009-му організатори вирішили змінити назву та формат фестивалю: «Театральне коло» розширилося від перегляду вистав до неформального спілкування та проведення майстер-класів. На жаль, новій події судилося відбутися всього один раз. Після цього силами прилуцьких театралів було відкрито Муніципальний театр імені Яковченка. Щоправда, й він наразі наказав довго жити…

Ось уже два роки Прилуки живуть по суті без великого театру. Поодинокі гастролі заїжджих зірок до уваги не беремо, адже наші власні театральні трупи зиску від того мають небагато. У такий стан речей віриться з трудом, адже місто над Удаєм славиться своїми багатими театральними традиціями. Ще з кінця ХІХ століття в Прилуках функціонувало два приватні театри – єврейський та «інтимний». У 1920 році актор трупи Суходольського Пилип Хмара організував молодий український державний театр. Із початку другої половини ХХ століття діє Прилуцький самодіяльний театр, який здобув звання народного. Народний театр «Рампа», нещодавній 60-річний ювіляр, дає вистави й нині. Не можна не сказати про невеликі театральні гуртки, що в різний час започатковувалися при Кустівському сільбуді (1918 р.), об’єднаному робітничому клубі імені Паризької комуни (1923 р.), робітничому клубі (1963 р., режисер Іван Бровченко). Так звані молодіжні та дитячі театральні осередки базуються в Прилуцькому агротехнічному коледжі, міському Будинку культури, Центрі творчості дітей та юнацтва, інших навчальних закладах.

На початку минулого століття в Прилуках збудовано професійний театр, що за акустичними якостями не поступався багатьом театрам у великих містах. За деякими даними, він навіть входив у десятку кращих залів України. Нинішнє ім’я цього театру, що є справжньою окрасою міста, – Будинок культури на Театральній площі. Саме тут десятки років тому поселився дух Мельпомени, приваблюючи публіку все новими й новими театральними подіями. За логікою, МБК мав би прийняти й фестиваль «МРІЙ-ДІМ» – як провісника відродження справжнього театрального життя міста. Але напередодні відкриття один із організаторів нового проекту Артемій Аніщенко повідомив, що зал і сцену Будинку культури для проведення фестивальних заходів отримати не вдалося. Не коментуючи причин, Артемій запросив у ЦТДЮ, де сьогодні о 16-й із під’їзду на ретроавтомобілях і розпочнеться «МРІЙ-ДІМ». Довелося внести деякі корективи і в саму програму. Як стало відомо, замість вистави «ШВЕЙК» від театральної компанії «Бенюк і Хостікоєв» глядачі зможуть насолодитись уривками цього та інших спектаклів трупи.

Хоч як би хотілось уникнути аналогій, напрошується порівняння з Міжнародним фестивалем «Мистецькі барви», що в силу далеких від мистецтва причин змушений тіснитися в педколеджі. Залишається сподіватися, що умови в Центрі творчості все ж дозволять режисерам повністю реалізувати задуми, акторам – відкритися, а публіці – гідно оцінити творчі зусилля перших і других.

Олександр Бойко
http://gradpryluky.info/index.php?newsid=2102


Коментарі (14 шт.):

1 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 4 квітня 2012 р., 18:40:03  Цитувати
Хто за те, щоб Беркута закидати камінням під пам‘ятником Іллічю?
2 Дивитися профіль crok crok Дата: 4 квітня 2012 р., 19:29:27  Цитувати
Цікаво, а для кого, власне, міська шановна влада береже як зіницю ока наш будинок культури? Чи, якщо бути точним - ВІД КОГО ОБЕРІГАЄ?
І де в такому випадку наші "народні" депутати міської ради? Чи вони не бачать отого всього неподобства навколо МБК?
Я далекий від думки, що керівництво МБК само від себе чомусь там забороняє використовувати МБК на користь прилучан? Адже театральні групи у місті - такі ж прилучани, як і всі інші. А саме для нас, прилучан той "клуб" і побудований! Але... перетворюється він на справжній сільський клуб часів достопам’ятного сересера - тобто він є, але на ньому завжди замок іржавий, або ж, у найкращому випадку, там діє якась "ленінська кімната", яка і [censored] нікому не потрібна була навіть за радянських часів!
Сумно...
3 Дивитися профіль IgorUA IgorUA Дата: 5 квітня 2012 р., 01:23:07  Цитувати
"Але напередодні відкриття один із організаторів нового проекту повідомив, що зал і сцену Будинку культури для проведення фестивальних заходів отримати не вдалося. Не коментуючи причин..." Що ж тут коментувати, коли бЕркут - ця тимчасова соціалистично-региональна падлюка, ховаючись за якимись формальними, напівзаконними відписками, та щось мямлячи про те, щоб з афіш прибрали напис "За сприянням Прилуцької районної ради", вимагав з організаторів фестивалю не аби якого фінансового "подарунка" за надання залу і сцени МБК! І не кажіть, що політика тут ні до чого! Як раз для Беркута політика, посада мера і гроші (покращення особистого фінансового становища за рахунок розкрадання міського бюджету і поборів з громадян) - є нероздільними концепціями. Беркут веде політику власного збагачення і підгодовування своїх лакеїв і поки він не нажереться, що мало імовірно, або не вдавиться, таки "царськи" заборони будуть тривати і надалі. Сподіваюсь, що він таки отримає по закону те, на що вже давно "напрацював".
4 любитель (гость) Дата: 5 квітня 2012 р., 10:40:51  Цитувати
ГДК только КНЫШАМ и лукьяницам УРАпо поводу каменюк полностью ЗА
5 Дивитися профіль Frankinshtain Frankinshtain Дата: 5 квітня 2012 р., 13:46:16  Цитувати
Цитата OLEX:Хто за те, щоб Беркута закидати камінням під пам‘ятником Іллічю?
ти ж всіравно на такі міропріятія не ходиш
6 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 5 квітня 2012 р., 14:07:06  Цитувати
Frankinshtain, я ходив на це міропріятіє, і пішов звідти несолоно хлєбавши ізза отого [censored] [censored] [censored]
7 Виборець (гость) Дата: 5 квітня 2012 р., 16:52:34  Цитувати
Беркут виходець із забитого села то і клЮб у його розуміння - це те, у що перетворюється наш єдиний осередок культури - забігайлівка, яку можна вигідно підсунути заїзжим кандидатам у Нардепи.. Ви тільки подумайте Хостікоєву і Бенюк в Прилуки Беркут сказав - зась. А те, що вони Народні артисти України, яких люблять і поважають не тільки у нас в Україні - це БЕРКУ ні до чого. Тут цар один і він так вирішив! Черговий раз осоромилися на весь світ. Це мерське чувирло писидить в кріслі мера та й втече куди подалі, а репутація у міста постраждає надовго. Як не згадати анекдот: "Лікар сказав в морг, значить в морг".
8 Олег (гость) Дата: 6 квітня 2012 р., 21:50:43  Цитувати
Соромно було слухати Недашківську, що столичним артистам прийшлося виступати не у великому залі МБК, де вони виступали вже не раз, і де могло б розміститися набагато більше глядачів, а в маленьких залах. Це якби такого МБк в місті не було, а так є, а для чого ж тоді він (щоб розпродувати всяку фігню, читав що 11 квітня там можна придбати різні товари, хтось заплатив і буде продавати - це культура???). СОРОМ, СОРОМ, СОРОМ!
9 оса (гость) Дата: 7 квітня 2012 р., 21:04:18  Цитувати
Може те падло крилате вже приХватизувало МБК........ бо в iншому випадку важко пояснити якого дiдька громдським майном не дае користуватися той, кого таж громада й вибрала.....
10 Дивитися профіль dima_s dima_s Дата: 9 квітня 2012 р., 20:27:10  Цитувати
є можливість вийти з інтернету до міськоі ради і вже там продовжити або висловити думку ,запрошуться всі небайдужі будь-ласка приходьте....10.04.2012р. 10.00 год.
11 Козак (гость) Дата: 10 квітня 2012 р., 19:10:53  Цитувати
Воно нице і мстиве. Скористався нагодою помститися Артемію за відмову очолити культуру в місті і взагалі - за весь район. Дати б Берку (ту) нагаїв. Та лихо з ним, фестиваль відбувся під гаслом 5 днів без влади. І фестиваль такого рівня його стюардеси не організують зроду - клепки не стане, навіть при всіх грошах Мецената.
12 правдаПереможе (гость) Дата: 12 квітня 2012 р., 13:17:39  Цитувати
Дуже соромно за бабусь та бюджетників які обрали таку недалекоглядну людину з хворобливими амбіціями. Крім того наші діти прийшовши в ЦТДЮ на заняття - пішли додому бо був фестиваль і приміщення для занять зайнято - зірваний навчальний процес, а це вже мяко кажучи "вредительство", да чи потрібні ті діти йому...
13 Беркут (гость) Дата: 12 квітня 2012 р., 19:12:58  Цитувати
OLEX,
Цитата OLEX:Хто за те, щоб Беркута закидати камінням під пам‘ятником Іллічю?

Боже ж ти мій, які ви всі злі. Пробачати треба людям. Я ж стараюся для Прилук.
14 Беркут (гость) Дата: 12 квітня 2012 р., 19:14:53  Цитувати
правдаПереможе (гость),
Цитата правдаПереможе (гость):Дуже соромно за бабусь та бюджетників які обрали таку недалекоглядну людину з хворобливими амбіціями. Крім того наші діти прийшовши в ЦТДЮ на заняття - пішли додому бо був фестиваль і приміщення для занять зайнято - зірваний навчальний процес, а це вже мяко кажучи "вредительство", да чи потрібні ті діти йому...

Правда вже перемогла. ПРАВДА - ЦЕ Я. ВАШ БЕРКУТ Ю.В.


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: XBcaP

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: Tatunya,

Сьогодні віртуальний день народження у 9 користувачів: GmYrIkk, camomile, TimOn29, Cocaine, Jeka_1232, tatiana, yaroslav, max957, dionissa,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту