На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Пентаграма у центрі Прилук

30 грудня 2011 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 1976 | Коментарів: 23
Новина  Пентаграма у центрі Прилук
Пентаграма у центрі Прилук З усією повагою до України та до тих, хто боровся за її незалежність, хочу відмітити пару моментів. По-перше, текст нашого гімну є неактуальним сьогодні, адже слова «Ще не вмерли України і слава, і воля… Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці…» мають прямий натяк на те, що все це колись-таки станеться, потрібно лише зачекати. По-друге, знавці фен-шую відзначають те, що якби ми перевернули кольори в нашому прапорі, то соціальний стан нашої держави значно поліпшився б. Хтозна, можливо, вони й праві. Вірити цим твердженням чи ні, вирішувати вже вам.

Але навіщо ходити далеко, коли в Прилуках також є досить цікаві речі. Як от, наприклад, пентаграм у центрі міста. Дане спостереження належить Юрію Федорченку, викладачу Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу, і полягає воно в тому, що п’ять меморіальних споруд у Центральному парку утворюють п’ятикутну зірку. Хоча вона є не дуже пропорційною, та все ж таки певні закономірності лишаються: якщо уявно провести пряму через пам’ятники Дубинському та Кошовому, а також через меморіальні знаки афганцям та чорнобильцям, то лінії вийдуть паралельними одна одній. Ну а вінцем пентаграма є наш товариш Ілліч.

Історія цього символу починається з 3500 року до н.е. у древньому Вавилоні, де пропорційну п’ятикутну зірку використовували як оберіг від усілякої нечисті. Трішки пізніше єгиптяни почали зображувати пентаграм поряд із Анубісом (бог смерті, що мав тіло людини та голову шакала). Вавилонська інтерпретація пентаграма з деякими доповненнями проіснувала аж до появи в Стародавній Греції філософсько-релігійної течії піфагореїзму (VI – IV ст. до н.е.), який позначив кожну з вершин зірки знаком вогню, землі, повітря, води та ефіру. І при почерговому з’єднанні цих стихій, відповідно до філософської версії, відбувався процес творення нашого з вами світу. І так пентаграм слугував у добрих цілях, доки не настав 1960 рік, у якому американець Антон Ла-Вей перевернув зірку гострим кінцем униз і проголосив її офіційним символом сатанинської церкви, яку сам і заснував. У перевернутому стані стихії сполучаються в оберненому порядку і такий процес символізує руйнацію. І сьогодні, не дивлячись на тисячолітню історію оберегу від сил зла, люди, як правило, асоціюють пентаграм із сатанізмом.

Тепер давайте повернемося до наших пам’ятників на Центральній площі. Кошовий прожив на цьому білому світі 17 років. Був членом «Молодої гвардії». У 1943 році його розстріляли німці. Дубинський, як і Кошовий, посмертно нагороджений званням героя Радянського Союзу. Він також загинув при виконанні воєнних обов’язків у віці 23 років. Із Леніним ми можемо пов’язати такі події, як революція (жовтневий переворот), громадянська війна, продрозкладка, перший штучний голодомор †цього, вважаю, досить. А от що таке війна в Афганістані та катастрофа на Чорнобильській АЕС, думаю, вам не потрібно й пояснювати. Тобто всі ці пам’ятки присвячуються трагічній тематиці, а саме неприродній смерті. І, якщо брати до уваги екстрасенсорику, ці споруди утворюють енергетичне поле з негативним зарядом. Ви, мабуть, уже чули, що думка може матеріалізуватися. То що вже говорити про ті речі, які можна побачити та помацати…

А тепер, із вашого дозволу або без нього, я б хотів привести наступну аналогію: приходить хазяїн додому і бачить, що його телевізор стоїть під ліжком, комп’ютер †на печі, а письмовий стіл перевернутий вверх ніжками. Як ви вважаєте, чим він займеться в першу чергу?! Мабуть, почне наводити порядок у своєму домі.

Вищезгаданим пам’яткам, на думку Юрія Федорченка, потрібно відводити окреме місце. А щоб парк відпочинку не був схожий на пустир, на його території можна позводити інші меморіальні споруди, присвячені діячам культури. Адже саме культура визначає рівень розвитку цивілізації. Звичайно, після засідання сесії міської ради 8 грудня, на якому виступив Юрій Коптєв, деякі зміни відбудуться. Тепер хоч і не буде повноцінного пентаграму в Прилуках, але все одно проблема залишиться. Не можна лишати роботу, яка зроблена лише на половину.

Якщо ж говорити про діячів культури, то історія нашого містечка налічує не лише двох людей, яких ми добре знаємо дякуючи пам’ятнику на Театральній площі та ініціації міської бібліотеки (Микола Яковченко та Любов Забашта). Таких діячів набагато більше: Олександр Щербина (видатний педагог, що здобув звання кандидата філософських наук будучи сліпим з дитинства), Василь Маслов (викладач, етнограф, фольклорист, археолог, завдяки якому були врятовані від загибелі й зібрані в музеї унікальні історичні реліквії, і погруддя якого, за недавнім розпорядженням мецената, буде встановлено біля краєзнавчого музею), Панас Мирний (письменник, з-під чийого пера вийшли «Хіба ревуть воли, як ясла повні?», «Повія», «Чіпка» та ін.), Микола Костомаров (історик, етнограф, письменник, автор праць «Богдан Хмельницький», «Руїна», «Мазепа» та ін.)…

До речі, Панас Мирний одного разу висловився про наше місто наступним чином: «Не жити мені в Прилуці; хочеться вирватись і покинути скверний город з його гидким чиновничеством. Якщо не пощастить переводом – не переведуть, то подам в одставку…» Тому потрібно змінювати місто. Якщо все залишити на своїх місцях, то за кордоном зі словом «Україна» так і будуть продовжувати асоціювати слово «Чорнобиль», а Прилуки так і залишаться «скверним городом».

Олексій Паляничка

P.S. Щоб змінити своє місто, ми не можемо зараз же попереносити всі пам’ятники, які входять до пентаграма або зробити ще щось подібне. Перш за все потрібно змінити себе.

http://gradpryluky.info/index.php?newsid=1974


Коментарі (23 шт.):

1 Дивитися профіль Frankinshtain Frankinshtain Дата: 31 грудня 2011 р., 13:40:32  Цитувати
бреееееед
2 Дивитися профіль Tyt24vcytki Tyt24vcytki Дата: 31 грудня 2011 р., 13:57:32  Цитувати
Притом полнейший бред.
А как могут быть расположены памятники по иному если архитектор подразумевает параллельность во всём?

Чернобыль и Украина синонимы это точно, куда уж деваться?
Но Прилуки - «скверный город»? Неправда. Панаса Мирного знают не все а читают и подавно совсем немногие.
Ассоциация Прилуки - сигареты, это точно и наверное навсегда, но опять же не у всех а преимущественно у курильщиков. Во всяком случае в настоящее время и не только в Украине.

3 Аноним (гость) Дата: 31 грудня 2011 р., 17:50:23  Цитувати
Палянычке [censored] дадут за статейку придуркуватую!
4 Дивитися профіль crok crok Дата: 1 січня 2012 р., 13:55:33  Цитувати
Про такі випадки, як оця "стаття" мій дідусь колись казав - брєд сивої кобили!
Це дуже змахує на подібну маячню, коли деякі "озабочєнниє" шукають всюди якісь "масонські знакі", особливо - на доларах США І що найбільше вражає - вони вірять, що ті масонські знаки щось там таке змінюють...
Тут описуються якісь "магічні" властивості пентаграм. Але ж це - маячня стопудова!!!
Якщо йти за цією логікою, то, відповідно до стародавніх уявлень, такий знак як свастика, який у древніх був знаком дуже позитивним - там навіть розрізняли дві свастики, чоловічу та жіночу - повинен би був дуже допомогти свого часу Німеччині. Але нічого такого не сталося, мало того - навіть зараз, багато десятків років після відомих подій ми сприймаємо свастику виключно як дуже негативний знак! Хоча він сам по собі - дуже древній і дуже позитивний від самого створення.
Про зірку, чи - пентаграм.
Тут теж значення дуже різне. Для декого вона - знак що лякає, для декого - навпаки дуже кльова штука.
Для автора тексту, який оце все "напєсал", зірка - то майже якесь сатанинство. Знак, тіпа, деструктивний. Але он у американців на їхньому прапорі аж 50 зірочок, китайці обмежились поки що тільки п’ятьма... Вже хто-хто, а китайці мабуть всі символи роблять тільки "по фен-шую", вони на цьому знаються! І зірки на прапорах ніяк не заважають бути і американцям і китайцям одними з найуспішніших націй!!!
Хоча...
Якщо намагатися шукати чорну кішку у темній кімнаті, особливо якщо її там взагалі немає... але робити це із фанатичною вірою... то мабуть можна її там уявити, а потім сказати, що точно бачив!
5 Гість (гость) Дата: 11 січня 2012 р., 17:24:22  Цитувати
Природа людини така: на речі, які ми не розуміємо, кажемо фігня...
6 Мєсний (гость) Дата: 11 січня 2012 р., 21:07:00  Цитувати
Олексій Паляничка і Гість (гость) розуміють, вони найрозумніші
7 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 12 січня 2012 р., 07:40:56  Цитувати
Гість (гость), люди різні, хтось розуміє шо то фігня, хтось просто каже шо то фігня, а хтось лоба товче по церквах або щось інше по всяким сєктам
8 Гість (гость) Дата: 12 січня 2012 р., 11:04:37  Цитувати
Шановні! Я ж не хотів казати, що я розумний а ви ні! У кожного своя правда і своя істина. На мою думку, щоб нікого не ображати, нетреба радикально висловлюватись! Ось і усе! А з приводу - речі, які людина не розуміє - її дратують - так це загальновідомий факт (знаю з власного досвіду). І звісно краще критикувати, а ніж творити
9 Гість (гость) Дата: 12 січня 2012 р., 11:11:40  Цитувати
Особисто для мене "мораль" даної статті полягає не в символістському "ребусі" міста а в тому, що (цитата) "можна позводити інші меморіальні споруди, присвячені діячам культури. Адже саме культура визначає рівень розвитку цивілізації. "
10 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 12 січня 2012 р., 13:26:31  Цитувати
Гість (гость), а технологіїї ні при чому до розвитку цивілізації?
11 Гість (гость) Дата: 13 січня 2012 р., 11:30:42  Цитувати
OLEX, ще й як причому, проте, я вважаю, що мораль та культура повинні бути вищі за технології, інакше технології, які повинні слугувати людям спрямовуються проти них (термоядерна бомба та ін). Про рівень цивілізації в Європейських країнах судять за чистотою їх громадських вбиралень. А хіба вбиральні можуть бути чистими при низькому культурному рівні населення?
12 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 13 січня 2012 р., 15:28:05  Цитувати
Гість (гость),
Цитата: хіба вбиральні можуть бути чистими при низькому культурному рівні населення?
можуть, якщо їх будуть вчасно чистити відповідальні працівники, використовуючи відповідні технології
13 Аноним (гость) Дата: 13 січня 2012 р., 15:43:56  Цитувати
OLEX, так, звісно, чистити вчасно треба, але як говорив профессор Преображенський із Собачого серця (не дослівно, але суть така ж) - чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять...
14 Аноним (гость) Дата: 13 січня 2012 р., 15:52:55  Цитувати
OLEX, візміть, наприклад, театлальну площу біля МБК - вітрини афіш спочатку були розбиті, а зараз відсутні повністю - відсутність культури у населення на скомпенсували навіть новітні технології від Коптєва
15 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 13 січня 2012 р., 18:55:45  Цитувати
Аноним (гость), візьміть, наприклад, найкультурнішу країну з найкультурнішим населенням, і туди приїхав на екскурсію некультурний прилучанин, напився і розбив афішу. Вона б там так би й стояла розбита? Ні. Тому що важливі технології і відповідальні люди на своїх місцях, які вправно і вчасно роблять свою роботу.
16 Гість (гость) Дата: 13 січня 2012 р., 22:31:31  Цитувати
OLEX, а що Вам самому блище до душі: щоб Прилучани не били вітрин, чи щоб Прилучани били вітрини, але іх вчасно замінювали?
17 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 14 січня 2012 р., 00:39:24  Цитувати
Побив вітрину - відповів за це по закону. Швидко пропаде бажання.
18 Гість (гость) Дата: 14 січня 2012 р., 08:40:39  Цитувати
OLEX, буду без "прелюдий". Що для Вас першочергове: культура чи технології?
19 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 15 січня 2012 р., 06:33:09  Цитувати
Гість (гость), у визначенні рівня розвитку цивілізації — технології
20 Гість (гость) Дата: 15 січня 2012 р., 07:50:15  Цитувати
OLEX, при низькому моральному та культурному рівні та при високому технологічному набуває істини висловлювання: "ТЕХНИКА В РУКАХ ДИКАРЯ..." ДУЖЕ СУМНО...
21 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 15 січня 2012 р., 08:36:17  Цитувати
Гість (гость), ну а як ви хотіли... "Цивілізація виникає там, де вмирає культура" © Шпенглер
22 Гість (гость) Дата: 15 січня 2012 р., 16:29:17  Цитувати
OLEX, згоден. Це сумно...
23 Оленька)) (гость) Дата: 17 березня 2012 р., 21:56:13  Цитувати
АLEX!!!Стаття супер !!!!Ти умничка!!!!Так держать!!!!!!)))


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: iYGvN

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 3 користувачів: Forcer, zss, stepler,

Сьогодні віртуальний день народження у 11 користувачів: ptitssa, spider, buster7000, aksag, alenka0601, Parfen4ik, greensky, alenka06011, milawka_tanya, Alina, Augustt,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту