На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском
Теги фотографії

Популярні теги
По кількості фото:

Прилуки (7590) Люди (4634) Форумчани (4574) Природа (3076) Зустріч форума (2726) Архітектура (2305) Концерт (2172) Helen (1856) Frankinshtain (1790) Диско-клуб Європа (1599) Діти porosytenkokoly (1567) Overdrive (1533) Спорт (1407) Дівчата (1377) Діти (1367) Quadrotronica (1338) Розважальний комплекс Городок (1330) Зима (1284) OLEX (1252) Mila (1220)
По кількості переглядів:

Прилуки (7624788) Люди (3434524) Форумчани (3024860) Природа (2208404) Зустріч форума (1823541) Архітектура (1526704) Концерт (1513253) Helen (1350434) Frankinshtain (1239300) Вул. Київська (1200402) Диско-клуб Європа (1174368) Overdrive (1116032) Дівчата (1051521) Зима (1033341) Розважальний комплекс Городок (1023413) Quadrotronica (1002912) Спорт (977075) Діти porosytenkokoly (959836) Діти (931157) Квіти (919437)
Останні теги:

Templates, Цветочный вазон из бетона, Цветочный горшок из бетона "черепах, Цветочный горшок из бетона "черепах, Цветочный горшок из бетона, Пропал человек, Поддон, Бочка пластиковая, Канни, старий базар, Муховець, Корсика, Al capone, Чайник, Камінь, Мультиекспозиція, Парасольки, Хмари, Клуб ЖД, Фотокамера,
Всі теги фотогалереї (1398 шт.)
Відвідувачі
Фото: Поділ Прилук на бандитські кутки
Фото  з  

Фото: Поділ Прилук на бандитські кутки
Власник: crok
Галерея: Разноє. (Це як у радянські часи... Разноє - воно і є разноє!)
Дивитися всі галереї користувача crok
Додано: 2013-01-15
Переглядів: 1845
Коментарів за поточний місяць: 0.
Всього коментарів: 14.
Ви не підписані на нові коментарі до цієї фотографії Підписатися
Список користувачів підписаних на коментарі до цієї фотографії: crok, PolVM,
(2) (0)

Коментарі (14 шт.):
1 Дивитися профіль crok crok Дата: 15 січня 2013 р., 18:58:17
Деякі "кордони" кутків встановити точно не вдалося... Наприклад - точний кордон між Кустівцями та Хапками... Якщо у кого є ТОЧНІ відомості - буду вдячний за уточнення.
2 Дивитися профіль rediska rediska Дата: 15 січня 2013 р., 20:37:42
Цитата:Якщо у кого є ТОЧНІ відомості - буду вдячний за уточнення.
а бандіти шо кажуть ?
3 Дивитися профіль crok crok Дата: 16 січня 2013 р., 04:11:15
rediska, Це не ті бандити, які зараз при владі! Це свого часу, а конкретно у 60-70-80 роки (самий розквіт припав на 70-ті роки) місто поділялось на отакі кутки, хлопці з яких час від часу влаштовували бійки, іноді дуже жорстокі, між різними кутками. Звісно, таких надто чітких кордонів не було, але все ж таки саме по таким вулицям відбувався поділ. Так, наприклад, відомий у місті факт, що хлопців, які проводжали дівчат не на свій куток, частенько перестрівали хлопці і вимагали "за то, шо ти тут провожаєш додому "нашу" дєвку" деяку кількість "отступного" - горілки, тоді зазвичай самогону. Якщо хлопець не погоджувався, після наступного "провожання" він отримував "у рєпу"!
А іноді тих, хто проводжав дівчат на Сорочинці, при поверненні додому на мосту біля пляжу чекали хлопці, які заставляли міряти мост коробками від сірників... Якщо це було влітку і "клієнт" не погоджувався міряти міст сірниками, йому могли натовкти пику або ж навіть скинути з мосту у воду! Я колись після такого провожання вимушений був йти додому (а жив біля 5 магазину) через міст, що біля міліції, по Котляревського!, бо хлопці на мості біля пляжу стояли, а на тому, другому мості їх не було ніколи, бо там через болото ніхто вночі не ходив.
Ну... і такі різні моменти.
Мене, наприклад, зустріли прямо біля хати! Мої батьки ну і ми із сестрою тільки-но переїхали на нове місце проживання, мене хлопці не знали, тому "доє*ались" із питанням - шо ти тут нашу подругу додому провожаєш?! Прийшлося пояснювати, що я тут живу. Мені, звісно, не повірили, і ще мить - і набили б! Але вчасно вийшла наша мама, яка спитала, чого це ви досі під хатою стоїте, після чого мене залишили у спокої а наступного дня прийшло до мене додому 6 чоловік, ну, значить, знайомитись...
Після того вже не чіпали, навіть навпаки, був випадок, коли вони "нагнали" непроханих "паклонніков" моєї сестри, від яких вона не могла відмахнутись із самих "танцев"!
Зараз може це й виглядає дуже незрозуміло й смішно, а тоді були непоодинокі випадки, коли хлопців у таких бійках-драках вбивали!

Закінчилась всі ті традиції наприкінці 80-х років, коли найбільш завзяті й накачані мурла стали збиватись у "брігади", які згодом переросли у "рекетирські" угруповання. Хоча, це, звичайно, не був рекет, а звичайнісінькі організовані банди "вымогателей", згодом вони переросли у організовані злочинні угруповання. Збивались до купи такі таваріщі вже не по кутковому принципу, тому "набєгі" на "ворожі" кутки з часом припинились самі собою.
А що кажуть колишні "бандіти"? Так... оце ж із декими з них я побалакав, дещо пам’ятаю сам...
4 Дивитися профіль porosytenkokoly porosytenkokoly Дата: 16 січня 2013 р., 13:16:22
crok, було дело! застав. сами враждующи кутки булы сорочинци и театр. а як на бои выходылы, так некоторы дружелюбны кутки воссоединялысь,например ракитне ходыло за театр, а кустовци за сорочинци. но и ракитяны с театраламы було дилылы територии в плане провожания нивест и других случайных походов на територию. ще враждебным кугцким кутком булы хапки. ти кугуты вечеромамы коло атовокзала ганялы не меньших кугутив чим воны сельских парней! а! ще квашенци булы для театра не врагамы! а городок самы сцыклыви хлопци! територии не дилылы и особо в конфликты не лизлы и ходылы толпой шоб не побылы по одиночьке!
5 Дивитися профіль Frankinshtain Frankinshtain Дата: 8 березня 2013 р., 01:16:14
Цитата:ти кугуты вечеромамы коло атовокзала ганялы не меньших кугутив чим воны сельских парней!
6 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 8 березня 2013 р., 01:58:04
porosytenkokoly,
Цитата:городок самы сцыклыви хлопци! територии не дилылы и особо в конфликты не лизлы
а може того шо не сцикливі, а просто більшість їх була не прилучанами, і їм були чужді дебільні нрави місцевих кугутів натовкти сусіду пику просто так бо така кугуцька традиція?
7 Дивитися профіль porosytenkokoly porosytenkokoly Дата: 8 березня 2013 р., 04:39:03
OLEX, та тоже правильно! ну то шо по одиночьки не ходылы цэ правда! ну а шо не прылучаны, так всёрвно в детском возрасте человек стае месным за год! ну и якбы там небуло, всёравно основна масса родылась в прылуках! цэ не то шо воны там вси булы прыезжи и в городской жизни не учавствовалы!
8 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 8 березня 2013 р., 05:51:38
porosytenkokoly, наших кугутів воспітували коренні прилучани, а там всьотакі нє. Да і гени може шось таки значать.
9 Дивитися профіль crok crok Дата: 9 березня 2013 р., 03:27:58
OLEX, porosytenkokoly, то ви шось не те вже застали! Насправді і городковці віздє участвовали! І були зовсім не сцикливі, як тут пише porosytenkokoly, правда ж, Олекс? Вони теж давали просрацця, особєнно ракитянцям, бо тії частіше других ходили у городок на танці у ГДО. Там насправді було на равних - рокитне чи мединщина, якщо їх не була кодла, у ГДО вели себе дуже тихо. Квашенці якось із городком не билися, ну, хіба що собрацця разом із рокитним чи мединщиной, а самі якось нє. А от і городковці і всі інші прилучани були всігда разом, коли приїжжяли курсанти із Шайковки. Це у Росії єсть такий чи то город, чи посёлок. Там шось таке є, чи то якесь училище льотне, кароче іногда на аеродром у Прилуки приїжжяли курсанти із Шайковки. І між шайковцями і прилуцькими всігда були бійки, іногда дуже жорстокі. Я пам’ятаю одну таку, красочну.. на площі перед ГДО. Все добре було видно того, що йолкі були невелички. Ще пам’ятник Леніну стояв перед ГДО, кстаті той, що свого часу стояв посеред Прилук на площі. Бійка була грандіозна, до сотні людей з кожного боку.
Розпочалось все з бійки посеред ГДО на дискотеці. Курсантів було у залі мабуть більше всіх інших - і дівчат і хлопців. Посеред людей лазило таке маленьке товстеньке чудо, який декілька раз попався мені назустріч. Сопляк із Рокитного, років від сили 16, п’янезний вусмєрть. Чим він запомнився - єлі тримався на ногах, у руці держав надкушену шоколадну конфету, ходив посеред толпи, розталкуючи всіх і при цьому, тільки-тільки ворочаючи язиком, повторяв - я вас научу жизнь любить! От через нього все й закрутилось. Когось він зачепив, йому, звісно, дали добрячого підсрачника, ну... і,.. потім вже декому, в кого чухались кулаки, тільки цього й треба було. Як кажуть - понєслась! Тут же вирубили музику і майор, шо завєдував клубом, вийшов на сцену до діджеїв і сказав, що музики не буде, допоки ті, хто влаштували бійку, не вийдуть на вулицю. Після цього майже всі стали швидко виходити на вулицю - кому "захищати честь Прилук", а кому, особливо дівчатам - "зрєліще"! А на вулиці дощара лупив - мама дарагая!, правда так, нальотами. Помню, ми повиходили на вихід до колон і майже всі хлопці-прилучани кудись побігли. Переді мною біг такий здаравєнний капітан-шайковець (до нього так курсанти у залі звертались - таваріщ капітан, може який їхній мандир), весь такий модний, у дорогих джинсах і джинсовій курточці. І шо я добре запомнив - у нього вся курточка на спині була перемазана кровью, наче він кого зарізав! Ну, може кому у бійці носа розбили і об його спину потягали... І от той капітан, вищий від всього стада десь на голову, йде і хапає всіх хлопців, що йому попадаються під руки, роздивляється кожного, кого схопив, і при цьому повторює - щяс найду того, кто мне отдых испортил, убью! Ну, і відповідні технічні терміни у вигляді трьоетажного мата... Я ще тоді подумав - треба держацця від того мордоворота подалі, бо хто-зна що у нього в голові?
Дощу якраз на той момент майже не було, так, кой-де крапало. Ну, мої друзі і я за хлопцями-прилучанами. А вони, і городковці, і рокитянці, і медина, всі побігли за магазін, той, шо тепер стоїть розвалений. Там ззаді була така загородка із мєтальовой сєткі, там всяку тару магазінну складували. Так отая толпа розібрала там скокось ящиків і з цими штакетинами побігли збирацця перед магазіном. Народіщу - тьма! А шайковці, як потім вияснилось, побігли у казарми, позбирали всіх своїх і вони із солдатськими ременями, намотаними на руки, збирались проти кафе. А тут загрохотала гроза, дощара влупив такий солідний, я - бігом до колон, під козирьок. І трохи згодом толпа прилуцьких із криками побігла на шайковців, вимахуючи штакетинами, а тії із ревом (відразу видно - ваєнниє!) і розмахуючи ременями - на прилучан. Видовище я вам скажу жутковате! І це все під проливним дощем, гроза, блискавкі одна за одною, Лєнін стоїть, виблискує під молніями і рукой показує на оте все побоїще! Хтось під колонами сказав про Лєніна і народ з такого видовища заржав хором!!!
Кароче, драка була нешуточна. Зібралась куча ваєнних патрулєй, а шо вони можуть у такому місиві? Тому під ГДО моментом вивели солдат, щоб розігнать тую грандіозну бійку!
Написав я тут багато, а насправді все, що тут описане, відбулося дуже швидко, за 15-20 хвилин вже все було тихо-мирно, тільки люди потроху матюхаючись, шо драка розігнала всю скатєку, розходились по домам і солдати на площі збирались підрозділами і теж організовано розходились по казармам.
Після того дискотеку прикрили дето на пару тижнів.
Шайковці, не знаючи мєсних порядков, двома наступними вечорами ходили по городку і били морди всім хлопцям, хто їм не сподобався, тому на третій день після тієї пам’ятної скотєкі їх, шайковців, загнали в казарми.
А потім у городок ще деякий час не пускали маладьож, яка йшла із міста, тому приходилось ходить через людські городи, які були в сторону городка. Я згадую - ходили декілька раз через якійся двір десь посеред Пролетарської, там люди на вихідні кудись виїжжяли, а рокитянці, їхні сусіди, нам показали, шо можна пройти бо їх дома немає. А за ГДО, під забором, шо виходить на Челюскінців і Пролєтарську, на час скотєкі дєжурили солдати, всіх, хто перелазив, випихали назад. І со сторони поля тоже патрулі усілєнни ходили. Ще можна було пройти через гаражі. Там, у ряду гаражів, є кругла будівля каналізаційного колектору, і між нею та гаражами була, а може й зараз є, вузенька стежечка. От нею можна було вийти у двори хитрого городка, а вже звідти, якщо три-чотири людини, спокійно йти до ГДО...
В общем - ціла війна!
І такі проблєми із шайковцями були постоянно! Навіть ті хлопці, хто завжди бував у драках, зі сміхом казали один одному - шо там у городку? кажуть Шайковка прилетіла? Ну шо, йдем бити морди?!

Додано 9 березня 2013 р., 05:07:34:

І таких випадків я можу назгадувати ого-го...
10 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 9 березня 2013 р., 06:52:15
фє
11 Дивитися профіль crok crok Дата: 9 березня 2013 р., 14:34:43
OLEX, шо - фє? Шось не так? Н-ну... хіба шо Шайковка - то смт, якраз на півдорозі від Прилук до Москви, там аєродром дальньої авіації, майже один в один такий, як у Прилуках.
12 Дивитися профіль porosytenkokoly porosytenkokoly Дата: 9 березня 2013 р., 19:06:12
crok, так хиба цэ по теме про шо мы з олексом!? тож не така бийка як ото ходылы куток на куток , на дискотеке потом на пьяном стенка на стенку!и потом твое 4поколение було як раз в разгар таких биёк! наше уже було трохи спокойнише!
13 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 9 березня 2013 р., 19:33:48
crok, фє смакувать конченим кугуцьким дебілізмом
14 Дивитися профіль crok crok Дата: 11 березня 2013 р., 03:53:02
да нє. це не "кончений кугутський дебілізм". такий поділ був раніше - а може десь таке є й досі. Якшо шось у Прилуках було, то було! І якшо я про це не розкажу, від того ті події не зникнуть, якщо вони були. Не треба з себе корчить такого собі "морально чістого" і "правільно воспітаного".
За твоєю логікою - я завтра комусь розкажу про бійку у Європі, а ти скажеш - то він смакує?!
Я згоден - то ненормально. Но я не "смакую", і це не прилуцька вигадка. Раніше, коли ще у селах було багато молоді, з одного села у інше просто так не прийдеш - або давай, тіпа, "проставляйся", або ж отримаєш в макитру! А у великих селах така сумнівна "традиція" існувала, а може й зараз існує, між кутками села.
Просто ми знаємо про такі події у Прилуках, а про інші міста чи села можуть розказати ті люди, які там живуть!
Ці всі моменти дуже добре показані у "Сектора Газа":
Мне к любимой не пройти
Могут встретить на пути
Местные!!!
Як бач, "Сектор Газа" був дуже далекий від Прилук, але співали вони про такі ж події! Чи вони теж - смакують??? Але завдяки їм ми знаємо, що такі бійки - явище, характерне для всього союзу!

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту